Pohjataikina:
200 g voita
200 g tuorejuustoa
2 rkl sokeria
300 g (4 3/4 dl) vehnäjauhoja
Vaahdota voi, tuorejuusto ja sokeri. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna levätä jääkaapissa mielellään seuraavaaan päivään.
Täyte:
paistonkestävää aprikoosimarmeladia
tummaa suklaata rouhittuna (noin 50 g)
rusinoita rouhittuna (noin 1 dl)
mantelirouhetta (noin 1 dl)
Jaa taikina 2 tai 3 osaan ja kaulitse niistä pyöreitä kiekkoja. Levitä ohut kerros marmeladia pohjan päälle, jätä kuitenkin keskusta paljaaksi, jotta rullaaminen helpottuu. Ripottele muut täyteainekset marmeladin päälle ja leikkaa levystä 8-12 sektoria. Rullaa taikina kuten voisarvet, leveämmästä päästä kapeampaan.
Laita sarvet pellille, voitele ne munalla ja ripottele pinnalle sokeria. Paista 200 asteessa, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
Kommentit