Herkullisen kirpsakkaa limepiirakkaa. Tätä on pitänyt kokeilla jo kauan aikaa ja hyväähän tämä oli. Makeus ja kirpeys ovat mukavasti tasapainossa tässä piirakassa. Alkuperäisen ohje on täällä.

Pohja:
200 g digestivekeksejä jauhettuna
100 g sulatettua voita

Täyte:
5 keltuaista
1 tlk (400g) kondensoitua makeaa maitoa
1 dl limeteistä puristettua mehua
1 rkl raastettua limetinkuorta


Valmista murupohja sekoittamalla ainekset keskenään. Painele vielä lämmin seos tiiviisti piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Lämmitä 175°C:een. Vatkaa keltuaisia puhtaassa kuivassa kulhossa sähkövatkaimella, kunnes ne muuttuvat kuohkeammiksi ja sakeammiksi. Lisää tiivistemaito ja vatkaa edelleen, kunnes seos sakenee. Lisää limettimehu ja -kuoriraaste. Kaada seos piirasvuokaan.
Kypsennä 10 minuuttia (uunin keskitasossa) ja jäähdytä ritilällä.