1241888916_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Onko se pulla vai muffini. Tämä kysymys herää kun näitä herkkuja maistaa. Ennen paistoa taikina muistuttaa erehdyttävästi löysää pullataikinaa ja paiston jälkeen muistuttavat rakenteeltaan enemmän muffineita kuin pullaa. Todella mukava vaihtoehto tavalliselle pullalle.

Quick and Easy Cinnamon Bun Muffins

 

Taikina

1 ¾ dl kädenlämpöistä maitoa

25 g tuorehiivaa

¾ dl sokeria

¼ tl suolaa

3 ½ dl (230 g) vehnäjauhoja

3 rkl auringonkukkaöljyä

1 tl vaniljasokeria

1 muna

 

Täyte/Päällinen

(35g) voita huoneenlämpöisenä

1 ½ dl (100 g) fariinisokeria

1 tl kanelia

ripaus kardemummaa

 

Kuorrutus:

1 ½ dl (100 g) tomusokeria

noin 1 rkl maitoa tai kermaa

 

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja sokerit. Vatkaa joukkoon jauhot, öljy ja muna. Kaada taikina silikoniseen muffinivuokaan (12kpl) ja anna levätä vähintään 30 minuuttia. Valmista päällinen sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi seokseksi. Ripottele täyte taikinan päälle tasaisesti. Paista 175 asteessa, kunnes muffinit/pullat ovat saaneet väriä. Anna jäähtyä. Valmista kuorrute sekoittamalla maito ja tomusokeri keskenään. Valuta kuorrutetta pullien päälle.