1238692217_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Herkullista omenapiirakkaa, jonka ohjeen nappasin Pirkan sivuilta. Näissä on mukavan pehmoinen pohja, johon yhdistyy rahkaseos ja pinnan rapea muruseos. Kaikki elementit siis kohdillaan, suosittelen. Joskus olen yrittänyt tehdä leivonnaisia, jotka maistuisivat kaupasta ostetuilta ja nämä ovat aika lähellä sitä.

OMENA-ANSA

Pohja

4 dl                vehnäjauhoja

2 dl                sokeria

1 tl                 leivinjauhetta

1 tl                 soodaa

1 dl                juoksevaa tai sulatettua margariinia

Puoleen pohjataikinasta lisätään

1 prk (150 g) vaniljajogurttia

1                    muna

Päälle

1/2 l omenkuutioita (Granny Smith)

2 tlk (à 250 g) maitorahkaa

1 tl                 vanilliinisokeria

1 dl                sokeria

3                    munaa

Pinnalle

1/2                 pohjataikinan muruseosta

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon juokseva margariini. Jaa seos kahteen osaan ja sekoita toiseen puoleen taikinasta jogurtti ja kananmuna. Kaada se puoli taikinasta, johon jogurtti on lisätty, piirakkavuokaan (halkaisija vähintään 30 cm ja korkeus 4 cm).Kuori ja kuutioi omenat. Ripottele omenakuutiot pohjalle. Mausta rahka sokerilla ja vanilliinisokerilla. Sekoita rahkan joukkoon kananmunat. Levitä rahkaseos omenakuutioiden päälle. Ripottele pinnalle loput pohjataikinan muruseoksesta. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.