2192560.jpg

Näitä herkkuleivoksia nautitaan meillä perinteisesti uutena vuotena. Ohje otettu aikanaan Yhteishyvän Ruoka-lehtisestä. Todella täyteläisen, suklaisen ja pehmoisen makuisia.


Sacherit

 

Pohja:

150 g voita

150 g tummaa suklaata

 

5 keltuaista

1 dl sokeria

 

5 valkuaista

½ dl sokeria

 

1 ½ dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen ja anna jäähtyä.

Vaahdota ketuaiset ja sokeri.

Kaada suklaaseos keltuaisvaahdon joukkoon, koko ajan vatkaten.

Vaahdota valkuaiset ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Kääntele suklaaseoksen joukkoon vuorotellen valkuaisvaahtoa ja kuivia aineita(siivilän läpi).

Kaada taikina leivinpaperilla viuoratulle uunipellille ja paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Kumoa jäähtynyt kakkulevy.

Leikkaa kakkulevy kahtia.

 

Väliin:

esim. aprikoosimarmeladia

Levitä marmeladia toisen kakkulevyn pinnalle ja nosta toinen kakkulevy marmeladikerroksen päälle.

Leikkaa sopivan kokoisiksi palasiksi.

 

Kuorrutus:

noin. ½ dl vahvaa kahvia

2 dl tomusokeria

200 g tummaa suklaata

Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.

Jos seos tuntuu liian paksulta, lisää kahvia.

Kuorruta leivokset kauttaaltaan suklaalla ja ripottele pinnalle Wiener Nougat crushia tai strösseleitä.

Säilytä kylmässä.