1975043.jpg

Aleksis Kiven-päivän kunniaksi tekaisin muunneltuja runebergin torttuja. Käytin vadelmahillon sijaan aprikoosimarmeladia ja tomusokeri-vesikuorrutuksen korvasin valkosuklaalla. Käytin arvonnassa voittamiani vuokia ja suklaata. Ohjeesta tuli 26 pientä ruunea. Alkuperäinen ohje täällä

 

Ruunet

 

175 g voita tai margariinia

1 dl fariinisokeria

1 dl sokeria

2 munaa

2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl korppujauhoja

1 dl digestive-keksin muruja

1/2 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

1 prk (2 dl) kermaviiliä

noin 1/4 tl manteliöljyä

Päälle

200 g aprikoosimarmeladia

Koristeluun

80 g Lemon lime valkosuklaata

 

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet kermaviilin ja manteliöljyn kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

 

Voitele muffinipellin kolot tai vuoraa ne paperisilla vuoilla. Jaa taikina muffinikoloihin ja paina lusikalla jokaiseen leivonnaiseen syvennys. Täytä kolo marmeladillaa ja paista 200 asteessa 15–20 minuuttia.

 

Lisää jäähtyneisiin leivonnaisiin vielä kiiltävä hillosilmä. Sulata suklaa migrip pussissa ja pursota rengas hillosilmän ympärille