1941302.jpg

Porkkanat jalostettu parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä ohje on jo monessa blogissa kiertänytkin. Tosi helppoja ja nopeita valmistaa. Ei vedä vertoja Sigridin porkkanakakulle, mutta hyviä ovat silti! Alkuperäinen ohje taitaa olla Pirkan.


Porkkanamuffinssit

 

Taikina:

4-6 (n. 300 g)  porkkanaa (4 dl porkkanaraastetta)

4 dl vehnäjauhoja

3 dl  sokeria

2 tl  leivinjauhetta

1 1/2 tl  kanelia

3/4 dl  mantelirouhetta

100 g voita

3 munaa

 

Kuorrutus:

1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa

1 dl  tomusokeria

1 tl vanilliinisokeria


Koristeeksi: lakriströsseleitä

 

1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata ja jäähdytä margariini.

2. Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon margariini ja porkkanaraaste. Lisää kuivat aineet sekoittaen. Jaa taikina muffinivuokiin. (Vuoat saa täyttää melko täyteen.)

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

3. Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja päällystä jäähtyneet muffinit kuorrutuksella. Koristele mielesi mukaan.

Porkkanamuffinit voi myös pakastaa