1816645.jpg

Tämmöisen piirakan tein pakastemustikoista. Tavoitteena oli apinoida Fazerin mustikkapiirakkaa, ei ihan saman makuista, vaikka pohjan koostumus muistuttikin esikuvaansa. Siinä kaupan mustikkapiirakassa taitaa olla jotain voiröhnää mustikoiden päällä. Tässä sen sijaan rahkaa, tuorejuustoa ja munaa. Tosi hyviä, vaikka itse sanonkin. Sokeria voi laittaa oman maun mukaan. Minä laitoin melko runsaasti, makian ystävä kun olen. 

 

Mustikkapiirakka

 

Pohja

200 g voita

1 ½ dl sokeria

2 munaa

2 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksikerrallaan, koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti taikinan joukkoon. Levitä taikina tasaisesti uunipannulle, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista 175 asteessa, kunnes pohja on sen verran kiinteää, ettei mustikat uppoa sen sisään.

 

Täyte I

200 g pakastemustikoita

1 tl perunajauhoja

½ dl -1 dl tomusokeria

Sekoita perunajauhot ja tomusokeri kohmeisten mustikoiden joukkoon. Ripottele mustikat tasaiseti esipaistetun pohjan päälle

 

Täyte II

150 Rainbow vaniljarahkaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl-1 ½ dl sokeria

2 munaa

Sekoita kaikki ainekset kulhossa sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi. Kaada mustikoiden päälle ja heiluta vuokaa varovasti, jotta täytee leviää jokapuolelle. Paista 175 asteessa, kunnes täyte on saanut aavistuksen väriä ja tuntuu kiinteältä.