1623581.jpg

Tässä kakussa yhdistyvät mukavasti kahvin ja täyteläisen mascarponen maku. Vaikka et perustaisikaan hirveästi kahvista, kannattaa tätä ohjetta silti koittaa. Itse en kahvia juurikaan juo, mutta tästä kakusta pidin silti hyvin paljon. Voi pakastaa!

Tiramisu Cake

Kakkukerrokset
312 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/8 tl soodaa
141 g voita huoneenlämpöisenä
2 ½ dl sokeria
3 munaa
1 keltuainen
vaniljaesanssia
1 ¾ dl piimää

Voitele ja jauhota kaksi halk. 24 cm rtopohjavuokaa. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sooda keskenään. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat ja keltuainen, yksitellen vatkaten. Sekoita vanilja joukkoon. Kääntele kuivat aineet ja piimä, vuorotellen taikinaan useassa erässä. Jaa taikina tasaisesti vuokiin. Paista 175 asteessa 30 min, uunin keskitasolla. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna pohjien jäähtyä kunnolla.

Kahvi makuseos
2 rkl pikakahvijauhetta
2 rkl kiehuvaa vettä

Sekoita espressojauhe ja vesi keskenään.

Kahvisiirappi
1 ¼ dl vettä

¾ dl sokeria
1 rkl amaretto, Kahlua, tai brandy

Sekoita vesi ja sokeri pienessä kattilassa ja kuumenna kiehumispisteeseen. Sekoita joukkoon alkoholi ja 1 rkl espresso makuaineseosta.

Täyte ja kuorrutus
250 g mascarponejuustoa

1 ¼ dl tomusokeria

vaniljaesanssia
1 rkl amaretto, Kahlua, tai brandy
3 dl kermaa
70 g suklaata, hienona muruna

suklaarouhetta koristeluun

Laita mascarpone, sokeri, vanilja ja alkoholi suureen kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. Vatkaa kerma eri kulhossa vaahdoksi. Kääntele kermavaahto varovasti, useassa erässä täytteeseen.

Kakun kokoaminen

Tasoita tarvittaessa kakkulevyjen pintaa veitsellä. Aseta kakkulevy oikea puoli ylöspäin alustalle. Kostuta kakkulevy kolmanneksella espressosiirappia. Levitä mascarponetäytettä noin 3 dl kakkulevyn päälle. Ripottele pinnalle suklaarouhe. Kostuta päällimmäiseksi tulevaa kakkulevyä puolella jäljellä olevasta siirapista. Aseta kakkulevy kostutettu puoli alaspäin täytteen päälle ja kostuta päällypuoli lopulla siirapilla. Kuorrutukseen, sekoita oman maun mukaan jäljellä olevaa Kahvimakuainetta mascarponetäytteen joukkoon. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille metallilastalla. Koristele vaikka suklaarouheella tai kaakaojauheella.

http://smittenkitchen.com/2007/11/tiramisu-cake