1606404.jpg

Tämän leivonnaisen ohje on bongattu ylläri, ylläri, amerikkalaisilta sivuilta. Nyt heti kärkeen vähän selitystä. Kakun olisi pitänyt antaa vetäytyä kunnolla, ennen kuin alkaa paloja leikkaamaan, mutta kun ei malttanut. Siksi tuo fudgekerros haluaa väkisin tulla pois kakun sisältä. Maku oli tosi hyvä. Ihanan pehmyt suklaakerros, yhdistettynä rapeaan keksipohjaan ja maukkaaseen juustoseokseen toimii. Vielä kun niiden välistä löytyy snickersin palasia, niin ai ai kun on hyvää. Suosittelen.

Snickers Pie

Pohja:

250 g  (2 cups) Digestive-keksejä jauhettuna

3 rkl  (ruoko)sokeria

113 g voita sulatettuna

Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin. Painele halk. 24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (vuoan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperia). Paista 175 asteessa 5 min. Laita jäähtymään.

Fudgekerros:

113 g voita

113 g maitosuklaata

5 rkl vehnäjauhoja

1 rkl kaakaojauhetta

1/2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

1 ¼ dl sokeria

1 muna

1 keltuainen

(1 tl vanilja-aromia)

226 g Snickers patukoita, leikattuna noin 1 cm kuutioiksi

Sekoita jauhot, kaakao, leivinjauhe ja suola kulhossa. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa, laita seos jäähtymään. Vaahdota muna, keltuainen ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada jäähtynyt suklaaseos munavaahdon joukkoon. Siivilöi joukkoon jauhot. Kaada keksipohjan päälle ja paista 175 asteessa 15 min, anna jäähtyä. Asettele snickerspalat päälle.

Tuorejuustokerros:

283 g tuorejuustoa

1 ½ dl sokeria

1 muna

1 valkuainen

1 tl vanilja-aromia

Vatkaa tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi seokseksi, lisää muna ja valkuainen. Vatkaa kuohkeaksi. Kaada snickerspalojen päälle ja paista 175 asteessa, kunnes seos on saanut pintaan hieman ruskeaa väriä. Laita kylmään kiinteytymään.

Kuorrutus:

130 g tummaa suklaata

1 ½ rkl auringonkukkaöljyä

Sulata suklaa mikrossa ja sekoita joukkoon öljy, kaada kuorrute juustokerroksen päälle. Laita jääkaappiin kiinteytymään.