Tämän leivonnaisen ohje on bongattu ylläri, ylläri, amerikkalaisilta sivuilta. Nyt heti kärkeen vähän selitystä. Kakun olisi pitänyt antaa vetäytyä kunnolla, ennen kuin alkaa paloja leikkaamaan, mutta kun ei malttanut. Siksi tuo fudgekerros haluaa väkisin tulla pois kakun sisältä. Maku oli tosi hyvä. Ihanan pehmyt suklaakerros, yhdistettynä rapeaan keksipohjaan ja maukkaaseen juustoseokseen toimii. Vielä kun niiden välistä löytyy snickersin palasia, niin ai ai kun on hyvää. Suosittelen.
Snickers Pie
Pohja:
250 g (2 cups) Digestive-keksejä jauhettuna
3 rkl (ruoko)sokeria
113 g voita sulatettuna
Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin. Painele halk. 24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (vuoan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperia). Paista 175 asteessa 5 min. Laita jäähtymään.
Fudgekerros:
113 g voita
113 g maitosuklaata
5 rkl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 ¼ dl sokeria
1 muna
1 keltuainen
(1 tl vanilja-aromia)
226 g Snickers patukoita, leikattuna noin 1 cm kuutioiksi
Sekoita jauhot, kaakao, leivinjauhe ja suola kulhossa. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa, laita seos jäähtymään. Vaahdota muna, keltuainen ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada jäähtynyt suklaaseos munavaahdon joukkoon. Siivilöi joukkoon jauhot. Kaada keksipohjan päälle ja paista 175 asteessa 15 min, anna jäähtyä. Asettele snickerspalat päälle.
Tuorejuustokerros:
283 g tuorejuustoa
1 ½ dl sokeria
1 muna
1 valkuainen
1 tl vanilja-aromia
Vatkaa tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi seokseksi, lisää muna ja valkuainen. Vatkaa kuohkeaksi. Kaada snickerspalojen päälle ja paista 175 asteessa, kunnes seos on saanut pintaan hieman ruskeaa väriä. Laita kylmään kiinteytymään.
Kuorrutus:
130 g tummaa suklaata
1 ½ rkl auringonkukkaöljyä
Sulata suklaa mikrossa ja sekoita joukkoon öljy, kaada kuorrute juustokerroksen päälle. Laita jääkaappiin kiinteytymään.
Kommentit