Fudgepalat
Pohja:
250 g Marie-keksejä
125g suolatonta voita sulatettuna
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai tehosekottimella ja sekoita keskenään voisulan kanssa. Painele keksiseos neliönmuotoiseen vuokaan, joka on vuorattu kauttaaltaan leivinpaperilla. Laita kylmään täytteen teon ajaksi.
Täyte:
1 muna
1 appelsiinin raastettu kuori
1,6 dl kuohukermaa
1,6 dl (140 g) sokeria
60 g tummaa suklaata
1 rkl kaakaojauhetta
Sulata suklaa ja sekoita joukkoon kermaa, vähän kerrallaan. Lisää suklaaseoksen joukkoon muut aineet. (Vatkaa seosta sähkövatkaimella kuohkeaksi). Kaada täyte keksipohjan päälle ja paistaa 180 asteessa vajaa puolituntia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
Kuorrute:
210 g tomusokeria
10 g suolatonta voita (huoneenlämpöisenä)
2 rkl appelsiinin mehua
(keltaista elintarvikeväriä)
Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset tasaiseksi massaksi ja kaada jäähtyneen täytteen päälle. Anna kovettua jääkaapissa ja koristele halutessasi sulalla suklaalla.
http://www.taste.com.au/recipes/350/chocolate+orange+fudge+slice
Kommentit