1547372.jpg
Fudgepalat

Pohja:

250 g Marie-keksejä

125g suolatonta voita sulatettuna

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai tehosekottimella ja sekoita keskenään voisulan kanssa. Painele keksiseos neliönmuotoiseen vuokaan, joka on vuorattu kauttaaltaan leivinpaperilla. Laita kylmään täytteen teon ajaksi.

Täyte:

1 muna

1 appelsiinin raastettu kuori   

1,6 dl kuohukermaa

1,6 dl (140 g) sokeria

60 g tummaa suklaata

1 rkl kaakaojauhetta

Sulata suklaa ja sekoita joukkoon kermaa, vähän kerrallaan. Lisää suklaaseoksen joukkoon muut aineet. (Vatkaa seosta sähkövatkaimella kuohkeaksi). Kaada täyte keksipohjan päälle ja paistaa 180 asteessa vajaa puolituntia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Kuorrute:

210 g tomusokeria

10 g suolatonta voita (huoneenlämpöisenä)

2 rkl appelsiinin mehua

(keltaista elintarvikeväriä)

Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset tasaiseksi massaksi ja kaada jäähtyneen täytteen päälle. Anna kovettua jääkaapissa ja koristele halutessasi sulalla suklaalla.

http://www.taste.com.au/recipes/350/chocolate+orange+fudge+slice