1483473.jpg

Elikkäs taas on amerikkalaisia reseptiarkistoja pengottu ja tällainen ohje bongattu, testattu ja herkulliseksi todettu. Näiden leivoksien teossa et tarvitse uunia. Pohjassa maistuu kaakao melko voimakkaasti, näin ollen sen määrää voi halutessaan vähentää. Tuo maapähkinävoitäyte on kyllä paras juttu mitä olen aikoihin testannut ja tulen kyllä käyttämään sitä jatkossakin esim. keksien täytteenä. Suklaakuorrutus kruuna kokonaisuuden.

Peanut Butter Nanaimo Bar (Canada)

Keksipohja:

115 g voita

75 g sokeria

30 g kaakaojauhetta

1 muna

230 g Digestive keksejä pienenä muruna

100 g kookoshiutaleita

70 g mantelirouhetta

Laita voi, sokeri ja kaakaojauhe (kaakaon määrää voi vähentää jos ei pidä sen voimakkaasta mausta.) kuumuutta kestävään astiaan. Laita seos vesihauteeseen. Anna voin sulaa ja lisää sitten muna. Ota pois vesihauteesta, kun seos tuntuu kiisselimäiseltä. Sekoita muut aineet joukkoon. Jos seos tuntuu liian jämäkältä, lisää tilkka maitoa. Painele seos uunipannun pohjalle, joka on vuorattu leivinpaperilla. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Maapähkinävoitäyte:

80 g pehmeää voita

80 g tomusokeria

90 g maapähkinävoita

Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri, lisää maapähkinä voi koko ajan vatkaten. Levitä täyte pohjan päälle ja laita viileään odottamaan kuorrutuksen valmistusta.

 

Kuorrutus:

25 g pehmeää voita

130 g tummaa suklaata

Sulata voi ja suklaa yhdessä vesihauteessa. Levitä tasaisesti maapähkinävoitäytteen päälle.

www.joyofbaking.com