1400366.jpg

Monella on varmasti sellainen tilanne, että pakkasessa on reilusti viimevuiotisia marjoja jemmassa. Ja kun uusi sato on tulossa, niin olisi hyvä alkaa pikkuhiljaa tyhjentelemään vanhoja varastoja pois. Tämä piirakka syntyi ihan sillä periaatteella. Marjoiksi käyvät melkeinpä mitkä marjat tahansa. Piirakka on todella helppo ja nopeatekoinen, lisäksi tuo keksipohja tuo hieman vaihtelua normaaleihin marjapiirakoihin.

Karpalo-mustikkapiirakka

Pohja:

50 g voisulaa

150 g digestivekeksejä

Rouhi keksit karkeaksi rouheeksi ja sekoita voisulan joukkoon. Painele seos kookoshiutaleilla leivitetyn piirakkavuoan pohjalle.

 

Täyte:

100 g mustikoita

100 g karpaloita

1 dl sokeria

Sekoita ainekset kattilassa ja kuumenna kunnes sokeri on sulanut. Kaada seos keksipohjan päälle.

 

Täyte 2:

150 g ranskankermaa

100 g vaniljajogurttia

1 muna

¾ dl sokeria

Sekoita ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaada marjojen päälle piirakkavuokaan. Paista piirakkaa 200 asteessa, kunnes täyte on hyytynyt.