1441203.jpg
Nyt kun pääsiäisestä on vasta päästy erilleen, niin alkaakin jo vapun tulo lähestyä. Varaslähtönä vappuun tein ensimmäistä kertaa elämässäni donitseja. Olivat kyllä todella nopeita ja helppotekoisia. Ohje on napattu Sitruunamarengin sivuilta.

Donitsit

2 munaa

1 dl sokeria

1 dl maitoa

1 dl kermaa

1/2 dl sulatettua rasvaa

6 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

1 tl vanilliinisokeria

 

Paistamiseen: Rypsiöljyä

 

Pinnalle: Mansikka- suklaa- ja tavallista tomusokeria,

elintarvikeväriä, sitruunajauhetta tai sitruunamehua, nonparelleja.

 

Vatkaa Munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon  maito, kerma ja jäähtynyt rasvasula.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi.

Ota levystä juomalasilla tai muulla muotilla pyöreitä levyjä. Tee reikä keskelle pienemmällä muotilla.

Kypsennä leivonnaisia padassa/rasvakeittimessä (180 astetta) molemmilta puolilta noin 2 minuuttia.

Ota donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.

Koristele tomusokeri-vesi kuorrutuksella ja ripottele päälle vielä nonparelleja.