Näiden muffinien alkuperäinen ohje on helmikuuran sivuilta. Itse jälleenkerran sovelsin enemmän mieleisekseni. Erikoista näissä muffinsseissa on se, että mitään aineksia ei vaahdoteta keskenään. Siispä todella nopeita ja helppoja tehdä, lisäksi koostumus on erittäin pehmoinen. Tuo kirpeänraikas rahkasisus vielä kruunaa koko makuelämyksen.
Sitruunamuffinit (12 kpl)
Taikina:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g sulatettua voita
2 dl kevytkermaa
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
Täyte:
1 prk (200 g) Valion maustettua sitruunarahkaa
Kuorrute:
tomusokeria
sitruunan mehua
Sekoita munat sokeri ja sitruunan kuori. Lisää margariini-kermaseos vuoroin jauhoseoksen kanssa munien ja sokerin joukkoon. Jaa puolet taikinasta muffinivuokiin. Annostele sitruunarahka nokareina muffinivuoissa olevan taikinan päälle ja rahkan päälle loput taikinasta. Paista 200 asteessa n. 15-17 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista. Sekoita tomusokerista ja sitruunan mehusta levittyvä tahna. Kaada kuorrutetta lusikalla muffinien päälle.
Kommentit