1337392.jpg
Näiden muffinien alkuperäinen ohje on helmikuuran sivuilta. Itse jälleenkerran sovelsin enemmän mieleisekseni. Erikoista näissä muffinsseissa on se, että mitään aineksia ei vaahdoteta keskenään. Siispä todella nopeita ja helppoja tehdä, lisäksi koostumus on erittäin pehmoinen. Tuo kirpeänraikas rahkasisus vielä kruunaa koko makuelämyksen.

Sitruunamuffinit (12 kpl)

Taikina:

2 kananmunaa

2 dl sokeria

100 g sulatettua voita

2 dl kevytkermaa

4½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 sitruunan raastettu kuori

 

Täyte:

1 prk (200 g) Valion maustettua sitruunarahkaa

Kuorrute:

tomusokeria

sitruunan mehua

Sekoita munat sokeri ja sitruunan kuori. Lisää margariini-kermaseos vuoroin jauhoseoksen kanssa munien ja sokerin joukkoon. Jaa puolet taikinasta muffinivuokiin. Annostele sitruunarahka nokareina muffinivuoissa olevan taikinan päälle ja rahkan päälle loput taikinasta. Paista 200 asteessa n. 15-17 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista. Sekoita tomusokerista ja sitruunan mehusta levittyvä tahna. Kaada kuorrutetta lusikalla muffinien päälle.