1377451.jpg

Elikkäs pääsiäinen lähestyy, joten oli aika tehdä pashaa. Pashaa valmistin nyt elämässäni toista kertaa. Netistä etsiskelin pashojen ohjeita ja päädyin lopulta tähän.

Perinteinen pasha

 

  500 g maitorahkaa

   50 g voita

   1 keltuainen

   1 1/4 dl sokeria

   1 1/4 dl kuohukermaa

   1/2 appelsiinin mehu

   3/4 dl rusinoita

   25 g mantelirouhetta

   1 tl vaniljasokeria

   hedelmiä koristeluun

 

1. Vatkaa voi ja puolet sokerista sekä keltuaiset ja loput sokerista erikseen vaahdoksi.

2. Vaahdota myös kerma.

3. Sekoita (mielellään jo etukäteen valutettuun) maitorahkaan voi-, keltuais- sekä kermavaahto.

4. Mausta vastapuristetulla appelsiinimehulla, rusinoilla, mantelirouheella ja vaniljasokerilla.

5. Vuoraa pashamuotti sideharsolla - puista muottia on liotettava kylmässä vedessä ennen täyttämistä pashamassalla. Voit käyttää myös siivilää tai kahvinsuodatinta, jos et omista pashamuottia. Sideharson voi korvata myös suodatinpaperilla.

6. Aseta pashamuotti syvälle lautaselle ja pane päälle kevyt paino. Anna valua vuorokauden ajan viileässä ennen kumoamista. Koristele hedelmillä.