1418841.jpg

Kaikkihan tietävät, että kauralastut ovat keksien aatelia. Kun niihin lisää vielä suklaakuorrutteen, on unohtumaton makuelämys taattu. Voit käyttää kuorrutukseen lempisuklaatasi ja kruunata keksit vielä ripottelemalla pinnalle wiener nougat crushia.

Kuorrutetut kauralastut (n. 30 kpl)

3 dl  kaurahiutaleita

½ dl  kauralesettä

1 dl  vehnäjauhoja

1 ½ dl  sokeria

1 tl vanilliinisokeria

1 tl leivinjauhetta

125 g  sulatettua voita tai margariinia

½ dl  vaaleaa tai tummaa siirappia

1  muna

 

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

2. Sekoita joukkoon jäähtynyt rasvasula, siirappi ja muna.

3. Ota taikinasta teelusikalla nokareita ja pane ne pellille leivinpaperin päälle, jätä ympärille tilaa sillä leivonnaiset leviävät paistuessaan.

4. Paista leivonnaisia 200 asteessa.

5. Vedä leivonnaiset leivinpapereineen pelliltä tasaiselle alustalle jäähtymään.

 

Valkosuklaakuorrutus

100 g valkosuklaata

25 g voita

 

Maitosuklaakuorrutus

100 g maitosuklaata

25 g voita

Valmista kuorrutukset sulattamalla ainekset vesihauteessa. Levitä jäähtyneiden keksien päälle ja ripottele pinnalle wiener nougat crushia. Säilytä keksit viileässä.