Kaikkihan tietävät, että kauralastut ovat keksien aatelia. Kun niihin lisää vielä suklaakuorrutteen, on unohtumaton makuelämys taattu. Voit käyttää kuorrutukseen lempisuklaatasi ja kruunata keksit vielä ripottelemalla pinnalle wiener nougat crushia.
Kuorrutetut kauralastut (n. 30 kpl)
3 dl kaurahiutaleita
½ dl kauralesettä
1 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
125 g sulatettua voita tai margariinia
½ dl vaaleaa tai tummaa siirappia
1 muna
1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
2. Sekoita joukkoon jäähtynyt rasvasula, siirappi ja muna.
3. Ota taikinasta teelusikalla nokareita ja pane ne pellille leivinpaperin päälle, jätä ympärille tilaa sillä leivonnaiset leviävät paistuessaan.
4. Paista leivonnaisia 200 asteessa.
5. Vedä leivonnaiset leivinpapereineen pelliltä tasaiselle alustalle jäähtymään.
Valkosuklaakuorrutus
100 g valkosuklaata
25 g voita
Maitosuklaakuorrutus
100 g maitosuklaata
25 g voita
Valmista kuorrutukset sulattamalla ainekset vesihauteessa. Levitä jäähtyneiden keksien päälle ja ripottele pinnalle wiener nougat crushia. Säilytä keksit viileässä.
Kommentit