Runebergin päivään otin jo varaslähdön ja tein tortut tämmöisellä ohjeella. Oikein hyviä olivat.
Runebergintortut (12
kpl)
Ainekset
200 g voita
1/2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
50 g mantelirouhetta
1 dl keksimuruja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
(karvasmanteliaromia maun mukaan)
Kostutus:
¾ dl vettä
½ dl punssia
2 rkl sokeria
koristeluun:
vadelmahilloa
100 g tomusokeria
vettä tai sitruunamehua
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat voi-sokeriseokseen yksitellen koko ajan vatkaten. Rouhi mantelit ja murenna keksit hienoiksi muruiksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota muotit tai uunivuoka ja täytä ne taikinalla. Paista torttuja 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
Mittaa kostutusaineet keskenään. Sivele tortut kostutusliemellä kauttaaltaan. Anna liemen hetki imeytyä ja toista kostutus tarvittaessa.
Koristele tortut vadelmahillolla ja sokerivesikuorrutuksella
Kommentit