1279141.jpg
Ja keksikokeilut sen kun jatkuvat. Näissä kekseissa tuo taikinaosuus on lähes samanlainen kuin aiemmin tekemissäni suklaatäytekekseissä, mutta tällä kertaa päätin itse valmistaa tuon täyteosuuden. Täyte oli tosi hyvää, kannttaa testata.myös näitä keksejä. Kannattaa sitten käyttää paljon jauhoja taikinaa kaulittaessa..

Mariannetäytteiset suklaakeksit

Pohja:

200 g margariinia

1 dl sokeria

2 keltuaista

4 dl (260 g) vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri, lisää keltuaiset vatkaten. Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuvat aineet. Laita taikina jääkaappiin kovettumaan. Kauli kovettuneesta taikinasta ohut levy ja ota siitä pyöreällä muotilla pikkuleipiä. Paista 180 asteessa.

 

Täyte:

85 g vähäsuolaista voita

½ dl tomusokeria

100 g mariannesuklaata (levystä)

Vaahdota voi ja tomusokeri. Sulata suklaa ja anna jäähtyä hieman. Lisää suklaa ohuena nauhana voi-seokseen ja sekoita tasaiseksi. Ole tarkkana ettei suklaa ole liian kuumaa, koska muuten voi-vaaahto lässähtää. Levitä täytettä keksipohjan päälle ja paina toinen pohja täytteen päälle, laita kylmään kovettumaan ja odottamaan kuorruttamista.

 

Kuorrute:

200 g tummaa suklaata

½ dl auringonkukka öljyä

Sulata suklaa ja sekoita joukkoon öljy. Dippaa täytetyn keksin kansi (tai koko keksi) suklaaseen. Koristele strösseleillä.