1299087.jpg

Tämä piirakka on hieman saman tyylinen kuin Hellapoliisin kuuluisa susu-piirakka.  Pohja on tässä täysin sama ja tuon täytteen muuntelin oman mieleisekseni. Korvasin vaniljatuorejuuston( joka on oikeasti vaniljakasvirasvasekoitetta tai jotain sinnepäin) creme fraishella, koska itse en pidä vaniljatuorejuuston mausta. Lisäsin myös täytteeseen muutaman extra keltuaisen. Famijen ystäville tämä voi olla hienoinen pettymys, koska suklaan maku laimenee melkoisesti paiston aikana. Mutta suosittele ehdottomasti kokeilemaan tätäkin versiota. Minkähänlaista piirakkaa tulisi jos täytteeseen laittaisi jogurttirusinoita?

Famipiirakka

Pohja:

150 g margariinia

1 dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri, vatkaa sitten muna sekaan. Lisää keskenään yhdistetyt jauhot ja leivinjauhe. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

 

Täyte:

1 dl vaniljakreemijauhetta

3 dl maitoa

½ dl sokeria

200 g creme fraishea

1 muna + 3 keltuaista

3 tl vaniljasokeria

150 g Fami-suklaata

Sekoita vaniljakreemijauhe maidon joukkoon ja vatkaa seosta suurella nopeudella pari minuuttia, anna saeta hetken aikaa. Lisää kreemin sekaan creme fraishe, kananmunat, keltuaiset ja sokerit, sekoita huolellisesti, kunnes seos on tasaista. Leikkaa Famit palasiksi ja asettele piirakkapohjalle. Kaada täyte suklaapalasten päälle.

Paista piirakkaa puolisen tuntia 200 asteessa uunin alimmalla tasolla. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä se sitten jääkaappiin.