1315532.jpg

Tällaisia muffineita sitten tällä kertaa. Ostin noita Da Capo suklaita pari rasiaa kun olivat tarjouksessa. Nyt siis käytetään niitä ahkerasti leivonnassa. Mausta täytyy sanoa sen verran, että pohjassa tuo Da Capo ei hirveästi maistunut, mutta päälisessä kylläkin enemmän. Näitä ei kannata paistaa läpikypsiksi vaan kannattaa jättää hieman keskeltä tahmeiksi.

Da Capo-muffinit

9 kappaletta

150 g Da Capo-suklaata

100 g voita

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

2 munaa

 

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Valuta sekaan sulatettu suklaa. Sekoita lopuksi munat yksitellen taikinaan. Nostele taikinaa voideltuihin pieniin muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

 

Kuorrute:

½ dl kermaa tai Flora vispiä

125 g Da Capo-suklaata

Sulata suklaa ja kääntele joukkoon kerma. Kuorruta jäähtyneet muffinit.