1232705.jpg

Näiden ohje siis kopioitu suoraan Kinuskikissan sivuilta. Voin suositella ohjetta lämpimästi. Nämä ovat todella herkullisia, erityisesti välissä oleva kahvikreemi miellytti minnun makunystyröitäni.

Mokka-Bebet (Kinuskikissa)

 

Pohja:

250 g margariinia tai voita

1 dl sokeria

1 muna

1 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja

 

Mokkakreemitäyte:

3/4 dl kermaa

1/2 dl vahvaa kahvia (1 1/2 mitallista yhtä kuppia kohden)

1 keltuainen

3/4 dl sokeria

1 1/4 rkl maissitärkkelysjauhoja

100 g margariinia tai voita

 

Kuorrute:

n. 250 g tomusokeria

kahvia

pähkinöitä tai nonparelleja

 

Vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna ja jauhot rasvaseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita kovettumaan kylmään.

Kaulitse taikinasta ohut levy ja ota pyöreällä muotilla pikkuleipiä. Paista 170 asteessa vaalean ruskeiksi. Varo palamista. Kun näyttävät melkein valmiilta, älä käännä enää selkääsi! ;) Anna valmiiden pikkuleipien jäähtyä.

Laita kerma, kahvi, keltuainen, sokeri ja maissitärkkelysjauho kylminä kattilaan ja kuumenna koko ajan pohjaa myöten sekoittaen seos kiehuvaksi. Jäähdytä kylmäksi. Vatkaa rasva vaahdoksi. Yhdistä rasvavaahtoon kylmä kiisseli pienissä erissä koko ajan vatkaten.

Levitä puoleen pikkuleivistä täytettä ja laita toiset pikkuleivät kansiksi.

Tee kuorrute sekoittamalla tomusokeriin kahvia, kunnes seoksesta tulee helposti levittyvää. Kuorrute on sopivan paksuista, kun se levitettäessä jää sileäksi, mutta ei valu yli reunojen. Viimeistele leivonnaiset hasselpähkinöillä (kuorrute jähmettyy nopeasti, joten laita pähkinä heti kuorrutteen levittämisen jälkeen).