1242194.jpg
Näitä leivoksia tein jokunen viikko sitten, halunani oli yhdistää suklaan ja kinuskin maku leivokseen. Siinä onnistuinkin osittain sillä maku oli hyvä, mutta koostumus ei niinkään. Kinuskia keitin hieman liian kauan, sillä seurauksella, että siitä tuli liian jämäkkää ja näin ollen vaikeasti leikattavaa. Mutta asia korjaantui kun näitä leivoksia käytti hetken mikrossa niin kinuski lämpeni ja muuttui pehmeämmäksi. Toki näitä kylmänäkin voi syödä,  mutta silloin täytyy kyllä turvautua ihan vain sormin syömiseen. No ensi kerralla ollaan viisaampia ja tehdään löysempää kinuskia :)

Kinuski-suklaapalat

Pohja:

200 g voita

2 dl sokeria

4 munaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 ½ dl maitoa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina uunipannulle ja paista 175 asteessa. Anna jäähtyä ja kumoa.

 

Kinuski:

2 ½ dl kuohukermaa

200 g fariinisokeria

Laita ainekset kattilaan ja keitä niitä kunnes seos on paksuuntunut. Kaada kinuski pohjalevyn päälle ja anna kovettua.

 

Suklaakuorrutus:

260 g tummaa suklaata

¾ dl öljyä

Sulata suklaa ja sekoita joukkoon öljy. Kaada kinuskin päälle, ripottele pinnalle strösseleitä ja leikkaa annospaloiksi.