1078238.jpg

Tässä kakussa testasin Kaurislapsen sivuilta löytynyttä kreemiohjetta. Hyvä oli marsipaani ei kostunut.

Marsipaanileivoskakku

Pohja:

200 g voita

2 ½ dl sokeria

2 munaa

2 dl kevytkermaa

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

150 g ranskanpastilleja rouhittuna

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Vatkaa joukkoon myös kerma. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää käännellen taikinaan. Kääntele joukkoon lopuksi rouhitut ranskanpastillit. Kaada taikina uunipannulle ja paista 200 asteessa kunnes se on keskeltäkin kypsä.

Päälle:

4,5 dl mehua

3 rkl peruna- tai maissijauhoja

6 rkl sokeria

3 tl vaniljasokeria

300 g suolatonta voita

300 g marsipaania

Laita ainekset levylle ja levy täysille. Sekoita kokoajan kunnes pulpahtaa ja nosta sitten pois levyltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöön (tai noin 30 asteeseen).

Laita 300g voita tai margariinia sekoitusastiaan ja vatkaa sähkövatkaimella (vispilällä) jonkin aikaa.

Laita jäähtyneeseen kiisseliin 3 tl vaniljasokeria.

Tiputtele kiisseliä pikkuhiljaa voin sekaan ja vispaa samalla, ettei jää klönttejä. Voi olla, että koko kiisselimäärä ei kulu. Tarkkaile kreemin sopivaa koostumusta.

Levitä kreemiä kakun päälle ja reunoille. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin ja laita vasta sitten marsipaani tms. kuorrute.