Valkosuklaakakku
1 pkt (200 g) Suklaacookies-keksejä (esimerkiksi Pirkka)
50 g voita
Täyte
4 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esimerkiksi Hovi)
1/2 dl sokeria
2 keltuaista
2 rkl sitruunamehua
2 valkuaista
2 dl kuohukermaa
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa suklaan joukkoon tuorejuusto, sokeri ja keltuaiset.
Purista vesi pois liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Vatkaa hieman jäähtynyt liivate ohuena nauhana suklaaseoksen joukkoon.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Lisää valkuais- ja kermavaahdot varovasti sekoittaen suklaaseokseen.
Levitä täyte keksipohjalle ja tasoita pinta. Anna hyytyä viileässä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Kommentit