968388.jpg

Omena-pekaanipiiras

10-12 annosta

Pohja

100 g             Valio voita

1 dl                sokeria

1                    muna

3 dl                vehnäjauhoja

1 tl                 leivinjauhetta

 

Täyte

25 g               Valio voita

1 1/2 dl          fariinisokeria

2 dl                Valio kuohukermaa

140 g             pekaanipähkinöitä

2 (250 g)        hapanta omenaa

2                    munaa

 

Tarjoiluun

                      vaniljajäätelöä

 

Valmistele ensin täytettä: Mittaa voi, fariinisokeri ja kerma pannulle tai kattilaan. Kuumenna välillä sekoitellen n. 5 min. Nosta pannu / kattila levyltä. Valitse n. 12 kpl pekaanipähkinää koristeeksi ja jätä ne kokonaisiksi. Rouhi loput pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Lisää kinuskimaiseen seokseen rouhitut pähkinät. Anna jäähtyä hieman. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat 1 cm:n kuutioiksi. Lisää täytteeseen. Valmista pohjataikina. Levitä se voidellun uunivuoan (halkaisija n. 27 cm) pohjalle ja reunoille. Vaahdota täytettä varten kevyesti 2 munaa. Yhdistä vaahto muihin täytteen aineisiin ja kaada seos vuokaan. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 180 asteessa n. 15 min. Lisää tässä vaiheessa piiraan pinnalle kokonaiset koristepähkinät. Jatka paistamista vielä 1/2 t. Peitä pinta tarvittaessa leivinpaperilla paiston lopussa. Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä jäätelön tai kylmän kermavaahdon kanssa.