Omena-pekaanipiiras
10-12 annosta
Pohja
100 g Valio voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
25 g Valio voita
1 1/2 dl fariinisokeria
2 dl Valio kuohukermaa
140 g pekaanipähkinöitä
2 (250 g) hapanta omenaa
2 munaa
Tarjoiluun
vaniljajäätelöä
Valmistele ensin täytettä: Mittaa voi, fariinisokeri ja kerma pannulle tai kattilaan. Kuumenna välillä sekoitellen n. 5 min. Nosta pannu / kattila levyltä. Valitse n. 12 kpl pekaanipähkinää koristeeksi ja jätä ne kokonaisiksi. Rouhi loput pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Lisää kinuskimaiseen seokseen rouhitut pähkinät. Anna jäähtyä hieman. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat 1 cm:n kuutioiksi. Lisää täytteeseen. Valmista pohjataikina. Levitä se voidellun uunivuoan (halkaisija n. 27 cm) pohjalle ja reunoille. Vaahdota täytettä varten kevyesti 2 munaa. Yhdistä vaahto muihin täytteen aineisiin ja kaada seos vuokaan. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 180 asteessa n. 15 min. Lisää tässä vaiheessa piiraan pinnalle kokonaiset koristepähkinät. Jatka paistamista vielä 1/2 t. Peitä pinta tarvittaessa leivinpaperilla paiston lopussa. Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä jäätelön tai kylmän kermavaahdon kanssa.
Kommentit