595358.jpg

Punssikakku

 

Pohja:

150g voita

1 dl sokeria

1 muna

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1. Vaahdota voija sokeri, lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

2. Painele halk 24cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

3. Laita jääkaappiin hetkeksi ja pistele ennen uuniin laittamista.

4. Paista 200 asteessa noin. 20 minuuttia, anna jäähtyä

mousse:

6 liivatelehteä

vajaa ½ dl kiehuvaa vettä

2 ½ dl Flora vispiä

3 keltuaista

200 g vaniljatuorejuustoa

2 ½  dl tomusokeria

3 valkuaista

noin.300 g punssikarkkeja

noin 100 g punssikarkkeja kuutioituna

1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan ja vaahdota Flora vispi. Vaahdota valkuaiset

2. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi, lisää tuorejuusto vatkaten, sulata punssikarkit ja vatkaa niiden joukkoon keltuaisvaahtoa niin paljon että seos on notkeaa. Vatkaa notkea punssiseos keltuaisvaahdon sekaan.

3. Kääntele joukkoon Flora vispi.

4. Liuota liivatteet kiehuvaan veteen ja kaada ohuena nauhana täytteeseen.

5. Sekoita joukkoon lopuksi valkuaisvaahto ja kuutioidut karkit, kaada pohjan päälle..