581262.jpg

Mokkkabebet a`la apso

 


Pohja: (12kpl)

150 g voita

1 dl sokeria

1 muna

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna vatkaten

2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet käännellen vaahtoon.

3. Painele taikina muffinivuoan pohjalle ja reunoille.

4. Paista 200 asteessa kunnes ne ovat ottaneet hieman väriä, anna jäähtyä.

Täyte:

3 dl maitoa

1 ½ dl sokeria

2 keltuaista

½ dl ohrakasta

150 g pehmeää voita

1. Laita kaikki muut aineet paitsi voi kattilaan ja keitä kiisseliksi. Anna jäähtyä.

2. Vaahdota voi ja lisää kiisseli vatkaten joukkoon.

3. Täytä tyhjät leivospohjat.

Päälle:

½ dl vahvaa kahvia

25 g voita

3 ½ dl tomusokeria

1. Laita kahvi ja voi kattilaan ja anna niiden sulaa tasaiseksi seokseksi.

2. Sekoita joukkoon tomusokeria niin paljon, että seoksesta tulee hyvin levittyvää.

3. Kuorruta bebet ja koristele valkoisella suklaalla