624273.jpg

Päätin kokeilla kakkua, jonka täytteeseen ja kuorrutukseen sulatttaisin mars-patukoita. Lopputulos: Mars-patukat eivät juurikaan maistuneet, eli sama vaikka niitä ei olisi käyttänyt, tai ne olisi voinut korvata ihan tavallisella levysuklaalla. Mutta jokatapauksessa hyvää oli.

Marskaq

 

Pohja:

200 g voita

4 dl sokeria

3 munaa

4 dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 ½ dl maitoa

1. Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat vatkaten.

2. Kääntele joukkoon vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita ja maitoa.

3. Kaada kahteen irtopohjavuokaan jotka on voideltu(halk.26cm) ja paista 200 asteessa, kunnes kakku on keskeltäkin kypsä.

4. Laita toinen pohjista tarjoilu alustalle ja kostuta hieman(vaniljamaito ½ dl)

Täyte:

4 dl vispikermaa

150 g maitosuklaata

3 mars-patukkaa

1. Vaahdota kerma ja sulata suklaat. Kääntele vähän kermaa suklaaseoksen joukkoon, että se hieman notkistuu ja kääntele suklaaseos lopun kermavaahdon joukkoon.

2. Levitä kerros täytettä kakkulevyn päälle ja aseta toinen levyistä täytteen päälle ja kostuta se samoin kuin pohjalevy.

3. Käytä loput täytteestä kuorrutukseen ja koristele suklaarouheella.