516186.jpg
Kun tuossa aiemmin kyselin kokemuksianne hopeatoffeekuorrutteesta, niin nyt kysyisin, että mitä mieltä olette omar-karkeista tehdystä kuorrutuksesta. Minä itse en pitänyt tästä kuorrutuksesta, koska se oli kovaa ja hankalaa leikata. Itse olen sitä mieltä että marsipaanikuorrute on paljon parempaa

Ruskea täytekakku a`la apso

 

Täytekakkupohja:

8 munaa

3 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja tai maizenaa

2 tl leivinjauhetta

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.

2. Kaada kahteen halk.26 cm irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

3. Halkaise pohjat.

Kostutukseen:

3 ½ dl vaniljamaitoa.

Väliin:

noin. 300 g vadelmahilloa

Kiisseli:

4 dl maitoa

1 ½ dl sokeria

¾ dl maizenaa

50 g voita

3 liivatelehteä

2 ½ dl Flora vispiä

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja vaahdota Flora vispi.

2. Laita maito, sokeri ja maizena kattilaan ja kuumenna seosta kunnes se on paksua.

3. Lisää joukkoon voi ja liivatelehdet, siivilöi paakut pois jos niitä tuli ja anna jäähtyä hieman.

4. Kääntele Flora vispi joukkoon.

5. Kostuta pohjalle tuleva kakkulevy ja laita sen päälle hilloa ja hillon päälle kiisseliä. Kokoa koko kakku samalla periaatteella.

Päälle:

220 g Omar karkkeja

1. Laita omarit mikroon ja kuumenna puolella teholla, kunnes ne ovat pehmenneet sen verran, että ne voi kaulita ohueksi levyksi. Kuorruta kakun pinta omar levyllä.(Sivele kakun pinnalle marmeladia ennen kuin aseta levyn päälle.)

Reunoille:

150 g vähäsuolaista voita

2 dl tomusokeria

4 rkl todella vahvaa kahvia

¼ dl kaakaojauhetta.

1. Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri, voit värjätä massaa hieman mustalla elintarvikevärillä.

2. Lusikoi kahvia joukkoon lusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten, lisää myös kaakao.

3. Levitä seosta kakun reunoille ja pursota lopusta koristeita( voit laittaa suklaarouhetta reunoille.)