420074.jpg

Mussukakku a`la apso

Pohja:

150g margariinia

1 ½ dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

1 muna

¼ dl vettä

1. Nypi margariini ja kuivat aineet keskenään murumaiseksi seokseksi.

2. Lisää muna ja vesi ja sekoita yhtenäiseksi massaksi.

3. Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi levyksi ja leikkaa siitä irtopohjavuoan pohjan suuruinen pala(halk.24cm) ja aseta vuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi.

4. Kauli lopputaikinasta suorakaiteen muotoinen pala ja vuoraa sillä vuoan reunat ja käännä ylimääräiset taikinan liepeet vuoan toiselle puolelle.

5. Pistele taikina haarukalla ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.(Anna jäähtyä)

 

Mussu:

4 dl kermaa

3 keltuaista

2 dl tomusokeria

200g vaniljatuorejuustoa

260g valkosuklaata

4 liivatelehteä

½ dl vettä

1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan ja vaahdota kerma.

2. Vaahdota munat ja tomusokeri vaahdoksi ja lisää tuorejuusto ja sulatettu suklaa edelleen vatkaten

3. Kääntele kerma suklaaseokseen

4. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita liivatteet veteen.

5. Kääntele liivateseos ohuena nauhana täytteeseen ja kaada sen jälkeen pohjan päälle.

6. Anna hyytyä kylmässä ja koristele miten haluat.

 

TIPS: Pohjaa on melko vaikea leikata kun se on niin rapsakka.