420076.jpg

Moomin moussekakku a`la apso

Pohja:

200g margariinia

1 ½ dl sokeria

1 muna

4 ½ dl vehnäjauhoja

1. Vaahdota margariini ja sokeri, lisää muna edelleen vatkaten.

2. Kääntele joukkoon vehnäjauhot.

3. Kauli taikinasta ohut pohja (halk.24cm)irtopohjavuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla.

4. Paista 200 asteessa, kunnes pohja on ottanut hieman väriä(tee lopputaikinasta vaikka keksejä)

Reunoille:

100g valkosuklaata

1. Vuoraa irtopohjavuoan reunat kelmulla ja sivele kelmun pintaan suklaa, anna kovettua.

4 dl kermaa

3 keltuaista

3 dl tomusokeria

200g tuorejuustoa

300g taloussuklaata

4 liivatelehteä

½ dl vettä

1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan, vaahdota kerma ja sulata suklaa mirkrossa.

2. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi vatkaimella ja lisää tuorejuusto edelleen vatkaten.

3. Lisää täytteeseen sula suklaa niin ikään koko ajan vatkaten.

4. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma.

5. Liuota liivatelehdet kiehuvaan veteen ja kaada seos ohuena nauhana täytteeseen.

6. Kaada täyte pohjan päälle, laita hyytymään kylmään ja koristele miten haluat.