Lomalla Ny! a`la apso
Pohja:
8 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
75g voisulaa
1. Vaahdota munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.
2. Kääntele joukkoon jäähtynyt voisula
3. Kaada taikina kahteen 26cm irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa 40 minuuttia
4. Anna pohjien jäähtyä ja halkaise ne.
Täyte:
2 dl kahvikermaa
1 dl maitoa
2 dl sokeria
3 rkl maizenaa
150 g voita
1. Laita kaikki muut ainekset paitsi voi kattilaan ja keitä ne kiisseliksi ja anna jäähtyä.
2. Vaahdota voi ja lisää kiisseliä koko ajan vatkaten.
3. Kostuta alimmainen levy 1 dl maitoa ja levitä levylle hilloa noin. 100g, levitä sen jälkeen kiisseliä toimi näin jokaisen kerroksen suhteen.
4. Ota päällimmäinen levy syrjään ja sivele siihen ohut kerros marmeladia.
Päälle:
250 g keltaista marsipaania
suklaata
värjättyä tomuvettä
1. Kauli marsipaani ja kuorruta sillä päällimmäinen levy, koristele vaikka suklaalla pursotetulla lukkologolla. Laita marsipaanilla kuorrutettu kakkulevy kakun päälle.
Reunoille:
2 dl vispikermaa
130 g valkosuklaata
1. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon sulatettu suklaa, kuorruta kakun reunat.
Kommentit