420075.jpg

Kirsikkakakku a`la apso

Pohja:

200g voita

5 dl sokeria

100g taloussuklaata

2 munaa

6 dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa

1 tl suolaa

2 ½ dl kylmää vettä

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää sulatettu suklaa vatkaten joukkoon.

2. Vatkaa munat mukaan yksitellen.

3. Lisää taikinaan vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita ja vettä voimakkaasti sekoittaen.

4. Kaada taikina kahteen voideltuun ja leivinpaperilla vuorattuun halk.26cm vuokaan.

5. Paista 175 asteessa 40 minuuttia, anna jäähtyä

6. Laita toinen pohjista irtopohjavuokaan ja kostuta noin 1dl kostuketta.

 

Väliin:

200g tuorejuustoa

2 dl tomusokeria

100g cocktail-kirsikoita

2 dl vispikermaa

3 liivatelehteä

vajaa ½ dl vettä

1. Laita liivatteet likoamaan.

2. Sekoita tomusokeri ja tuorejuusto keskenään ja lisää hienonnetut kirsikat.

3. Vaahdota kerma ja sekoita se varovasti täytteeseen.

4. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen.

5. Kaada liivateseos ohuena nauhan täytteeseen koko ajan sekoittaen.

6. Kaada täyte suklaa pohjan päälle vuokaan ja laita toinen pohjista kanneksi ja kostuta se n. 1 dl kostuketta, anna hyytyä ennen kuorruttamista.

 

Kuorrutus:

50g voita

vajaa ½ dl maitoa

130g valkosuklaata

3 dl tomusokeria

1. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon maito, suklaa ja tomusokeri, sekoita tasaiseksi.

2. Irrota irtopohjavuoan reunat ja kaada kuorrute kakun päälle, koristele vaikka suklaalla.