393966.jpg

runebergit 2

· 200 g margariinia/voita
· 1,5 dl mantelirouhetta
· 2 dl korppujauhoja
· 2 kananmunaa
· 2 dl hienoa sokeria
· 3 dl hienoja vehnäjauhoja
· 1 tl leivinjauhetta
   (karvasmantelia)


Kuorrutus:
· 4 dl tomusokeria
· 6-8 tl vettä
· vadelmahilloa


Teko-ohjeet:
1. Margariini/voi vatkataan kuohkeaksi ja siihen sekoitetaan mantelirouhe sekä korppujauhot.
2. Munat ja sokerit vatkataan vaahdoksi, joka sekoitetaan sen jälkeen rasvaseokseen.
3. Leivinjauhe sekoitetaan vehnäjauhoihin.
4. Vehnäjauhot sekoitetaan huolellisesti taikinaan
5. Paperiset leivosvuoat asetetaan leivin muffinssipelille ja niihin annostellaan lusikalla taikinaa.
6. Leivokset paistetaan 220 °c (noin 15min) vaaleanruskeaksi.
7. Jäähtyneiden leivosten keskelle pannaan nokare kiinteää vadelmahilloa, paitsi jos pakastat ne.
8. Kehäksi hillon ympärille pursotetaan sokerivesikuorrutus.
(tulee noin 18 torttua)