Rippikakku a´la apso

403052.jpg

8 munaa

3 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

75g voisulaa

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan.

3. Kääntele joukkoon sula ja jäähtynyt voi.

4. Kaada taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun, voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohja vuokaan(halk.26cm) ja paista 190 asteessa noin 1 tunti ja 15 minuuttia

 

Väliin:

noin.300g vadelmahilloa

3 ½ dl sokerivettä(punssiaromilla maustettua)

Kahvikermakiisseli:

4 dl kahvikermaa

2 dl sokeria

5keltuaista

4 rkl maizenaa

100g vähäsuolaista voita

(vaniljaesanssia)

1. Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineet paitsi voi kattilalassa

2. Kuumenna niin kauan että seos on paksua.

3. Ota kattila liedeltä ja lisää voi. (paseeraa tarvittaessa paakut pois.)

4. Anna jäähtyä hieman.

5. Halkaise molemmat kakkupohjat kahtia ja kokoa ne siten, että ensin kostuta, sitten hillo ja päällimmäiseksi kiisseli kerros, muista kostuttaa myös päällimmäinen levyistä.

Marabou-kinuski

2 dl vispikermaa

1 dl fariinisokeria

½ dl sokeria

50g vähäsuolaista voita

200g marabou maitosuklaata

1. Kiehauta kermaa ja sokereita niin kauan että seos aavistuksen verran sakenee.

2. Ota kattila liedeltä ja lisää voi ja suklaa, sekoita tasaiseksi.(jos tuli liian paksua ohenna maidolla)

3. Levitä kuorrutus nopeasti kakun päälle ja reunoille.

4. Koristele kakku lopuksi tomusokeri-vesi kuorrutteella.