395656.jpg

Kermalikööritorttu a`la apso

Pohja:

175g dominon tyyppisiä halpiskeksejä

50g voisulaa

1. Jauha keksit hyvin hienoksi ja sekoita rasva joukkoon

2. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan(halk.24cm)pohjalle.

Täyte:

2 dl kuohukermaa

400g maustamatonta tuorejuustoa

2 ½ dl tomusokeria

3 dl amerikanpastilli tyyppisiä karkkeja jauheena

5 liivatelehteä

¾ dl Helmi –kermalikööriä

1.Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan ja vaahdota kerma.

2. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi ja kääntele karkit joukkoon

3. Kääntele seokseen vatkattu kerma

4. Kuumenna likööri ja sekoita joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet.

5. Kääntele liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen

6. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmää about tunteroinen.

Päällys:

½ dl Helmi –kermalikööriä

100g taloussuklaata

1. Laita ainekset kattilaan ja kuumenna pienellä lämmöllä kunnes suklaa on sulanut.

2. Kaada hyytyneen täytteen päälle ja laita kylmään maustumaan.