386236.jpg

Joulun hedelmäkakku a`la apso

 

225g margariinia

3 dl sokeria

4 munaa

4 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl piparimaustetta

ripaus suolaa

1 ½ dl mantelirouhetta

1 dl rusinoita

1 dl kuivattuja hedelmiä esim. appelsiinin kuoripaloja + sukaattia

125g(19 kpl) cocktailkirsikkaa

kokonaisia manteleita vuoan pohjalle

1. Voitele suurehko kaakkuvuoka ja iske pohjan syvennyksiin mantelit

2. Sekoita jauhot keskenään ja kikkareet keskenään(halkaise kirsikat.)

3. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri keskenään.

4. Lisää munat yksi kerrallaan edelleen vatkaten.

5. Kääntele joukkoon kuivat aineet ja kikkareet

6. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta

7. Paista 175 asteessa noin. 1 tunti 30 minuuttia.