Tässä kakussa on mielestäni erityisen hyvänmakuinen täyte. Kannattaa kokeilla tuota kinuskitäytettä!
Hedelmäinen kinuskitäytekakku
Pohja:
8 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
Valmista pohja vaahdottamalla munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon vehnäjauhot (siivilän läpi). Kaada halk. 26 cm irtopohjavuokaan, joka on voideltu ja jauhotettu. Paista 175 asteessa uunin alatasossa, kunnes kakku on keskeltäkin kypsää. Leikkaa pohja jäähtyneenä neljään osaan ja kostuta pohjalevyt sitä mukaan kun kokoat kakun 2 dl hedelmämehua.
Mangotäyte:
225 g säilykemangoa
250 g aprikoosihilloa
Kuutioi mangot ja sekoita hillon joukkoon.
Kinuskivaahto
4 dl kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
2 rkl sokeria
150 g kinuskikastiketta
Sekoita kulhossa tuorejuusto, sokeri ja kinuskikastike tasaiseksi seokseksi. Vaahdota kerma ja kääntele se täytteen joukkoon.
Päälle:
vadelmia
säilöttyjä mandariineja
hyytelösokeri-kiille
Reunoille:
2 prk Flora vispiä
200 g valkoista suklaata
Vaahdota Flora vispi ja sulata suklaa. Kääntele sulan suklaan joukkoon ensin hieman vaahdotettua Flora vispiä, jonka jälkeen kääntele seos lopun Flora vispin joukkoon.
Kakun täyttäminen: Levitä kostutetulle pohjalle ensin kinuskivaahtoa ja sen päälle mangotäytettä (mangotäytettä laitetaan kahteen väliin). Asettele mandariinit ja vadelmat kakun päälle ja tee hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan. Pursota lopuksi suklaa-Flora vispi-seosta kakun reunoille.
Kommentit