1279138.jpg
Päätin testata maku-sivuilta lötynyttä kahvipantteri ohjetta. Hieman sävelsin ohjetta, sillä tein kuorrutteen 1½ kertaisena (määrät suluissa) ja levitin kuorruteen koko levyn päälle, enkä suinkaan leikannut ensin annospaloiksi ja kuorruttanut vasta sitten. Lisäksi käytin koristeluun jogurttirusinoita. Itse leivokset maistuivat oikein hyviltä. Pohja oli todella pehmeää ja muhevaa, ei ollenkaan kuivakkaa. Päällisessä esiin tuli kahvin hyvä maku, muttei maistunut liikaa kahville. Kannattaa ehdottomasti testata, tämä on hyvä vaihtoehto esimerkiksi mokkapalojen tilalle kahvipöytään.

Kahvipantterit (Maku 8/06)

Pohja

150 g voita tai margariinia

4 munaa

3 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

1 rkl leivinjauhetta

5 dl vehnäjauhoja

2 dl maitoa

 

Lisäksi

1/2 dl lämmitettyä maitoa

3 rkl kaakaojauhetta

1 rkl tummaa murukahvijauhetta (esim. Red Cup, Nescafé)

 

Kuorrutus

4 dl 225g (340 g) tomusokeria

1 rkl (2 rkl) vaniljasokeria

2 tl (2) tummaa murukahvijauhetta

3 rkl kuumaa kahvijuomaa (3 rkl cappuchinojauhetta + 4 rkl vettä)

50 g (75g) voita tai margariinia sulatettuna

Koristeluun

noin 50 g suklaakahvipapumakeisia (jogurttirusinoita)

Valmista pohja. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, voisulaa ja maitoa.

 

Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon. Sekoita maitoon kaakaojauhe ja murukahvi. Lisää seos taikinaan.

 

Levitä puolet vaaleasta taikinasta leivinpaperin päälle uunipannulle, ei aivan reunoja myöten, koska taikina leviää uunissa. Nostele tumma taikina lusikalla pilkuiksi vaalean taikinan päälle. Levitä loput vaaleasta taikinasta ”huolimattomasti” päälle.

 

Paista 200 asteessa uunin keskitasossa 15–20 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Nosta kypsä pohja uunista ja anna jäähtyä.

 

Valmista kuorrutus. Mittaa ainekset kattilaan ja sekoita miedolla lämmöllä tasaiseksi, älä keitä. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Koristele kahvipapumakeisilla. Anna kuorrutuksen hieman jähmettyä ja tarjoa leivokset kahvin kanssa.

Voit tehdä kuorrutusta 1 1/2 -kertaisen annoksen, jos haluat kuorrutuksesta oikein runsaan.

Kahvipapumakeisten asemesta voit ripottaa vielä pehmeän kuorrutuksen päälle suklaanonparelleja.

Huom. suluissa määrät joita minä käytin.

Lisäksi näiden kanssa tein moussen, jossa olivat seuraavat aineet. 1 prk Flora vispi, 200 g appelsiini (Pirkka) tuorejuusto, 75 g mariannesuklaata levystä (sulatetaan) ja about reilu ½ dl tomusokeria.