1250185101_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Joskus tuntuu, että kaikki on tullut jo tehtyä leivonnaisten osalta. Uutta ja ihmeellistä reseptiä on nykyään vaikea löytää ja usein tulee turvauduttua vanhoihin toimiviin ohjeisiin. Tässä on kuitenkin piirakka/leivos jollaista en ollut ennen tehnyt. Alkuperäinen ohje täällä. Jos pidät mantelimassasta niin Rakastat tätä.

Marsipaanipalat

 

Pohjataikina:

6 dl (390 g) vehnäjauhoja

1 ¾ dl sokeria

225 g voita, kuutioituna ja kylmänä

1 iso muna

Laita kaikki ainekset paitsi muna monitoimikoneeseen ja hurauta, kunnes seos on musumaista. Lisää muna ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla 23 cm*33 cm neliövuoka. Painele noin 2/3 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Lopusta taikinasta voi tehdä vaikka keksejä. Esipaista pohjaa 175 asteessa, kunnes se on saanut hieman väriä.

 

Täyte:

2 dl sokeria

75 g hasselpähkinöitä

75 g manteleita

3 rkl vehnäjauhoja

75 g pehmeää voita

2 isoa munaa

100 g-150 g paistonkestävää marmeladia

Laita sokeri, hasselpähkinät, mantelit ja vehnäjauhot monitoimikoneeseen ja anna koneen käydä,  kunnes seos on tasaista. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Lisää munat yksitellen joukkoon koneen käydessä. Levitä marmeladi esipaistetun pohjan päälle ja kaada sen päälle mantelitäyte. Paista 175 asteessa, kunnes täyte on keskeltäkin kiinteää. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

 

130 g tummaa suklaata

2 tl auringonkukkaöljyä

Sulata suklaa ja sekoita joukkoon öljy. Levitä suklaa mantelitäytteen päälle ja laita kylmään vetäytymään.