1240149302_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä suklaakakku oli varsin onnistunut kokeilu. Sisältä löysää ja reunoilta kiinteämpää. Hieman erikoisuutta kakkuun tuovat Cointreaussa marinoidut luumut. Ei kannata maistaa lionneita luumuja kesken kakun teon, muuten voi käydä niin, että joutuu laittamaan uuden satsin likoamaan:). Paistoaikaa voi pidentää, jos ei tykkää kovin tahmeasta koostumuksesta. Tää on muuten tosi hyvää suoraan pakkasesta nappattuna;) Alkuperäinen ohje HERE.

Suklaa(Cointreau)kakku

 

Pohja:

1 ½ dl mantelirouhetta

¾ dl vehnäjauhoja

100 g kuivattuja luumuja, leikattuna pieneksi paloiksi.

1 dl + 3 rkl vettä

½ dl Cointreau-likööriä

200 g tummaa suklaata

110 g voita

4 munaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina

1 ½ dl sokeria

 

Kuorrutus:

130 g tummaa suklaata

4 rkl tomusokeria

60 g huoneenlämpöistä voita

 

Kakun tekoa edeltävänä päivänä:

Laita luumut ja ½ dl vettä kattilaan, keitä kunnes vesi on haihtunut lähes kokonaan. Laita levy pois päältä ja lisää likööri. Anna makujen imeytyä seuraavaan päivään. Säilytä luumuseosta jääkaapissa.

 

Pohja: Kuumenna uuni 190 asteeseen. Voitele ja jauhota halk. 24 cm vuoka, jonka pohjalle on asetettu leivinpaperi. Sekoita jauhot ja mantelirouhekeskenään. Sekoita kattilassa 3 rkl vettä, voi ja suklaa. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes seos on tasaisen sileää. Varo kuumentamasta liikaa. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää joukkoon jäähtynyt suklaaseos vatkaten. Sekoita joukkoon myös pähkinä-jauhoseos ja luumut(myös neste jos kaikki ei ole imeytynyt). Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne lopuksi taikinan joukkoon. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan ja paista 190 asteessa noin 25 minuuttia. Kakun pitää olla keskeltä meheva, eikä mikään kuiva korppu. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

 

Kuorrutus:

Sekoita tomusokeri ja voi keskenään. Sulata suklaa mikrossa ja kääntele suklaa voiseoksen joukkoon. Kuorruta jäähtynyt kakku kauttaaltaan suklaaseoksella.