1240766845_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Brita-torttua teki mieli tehä pitkästä aikaa. Väliin laitoin täytettä, joka on oma sovellus. Oikein oli maukas kinuskinen vaahto.

Brita-torttu

 

Kakkupohja

150 g voita tai margariinia

1 1/2 dl sokeria

4 keltuaista

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 1/2 dl maitoa

 

Marenki

4 valkuaista

2 dl sokeria

3/4 dl mantelilastuja tai kookoshiutaleita

 

Täyte

1 prk (2 dl) vispikermaa

100 g Fudge paloja (irtokarkkihyllystä)myös omarit tai dumlet käy

 

Erottele keltuaiset ja valkuaiset.

 

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen ja jatka vatkaamista. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi jauhoseosta maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle nuolijaa apuna käyttäen.

 

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Marenki on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.

 

Levitä marenkiseos taikinan päälle. Ruokalusikan selkäpuolella saat muotoiltua kauniita marenkiaaltoja. Ripottele mantelilastut pinnalle ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes marenki on kauniisti ruskettunut.

 

Anna kakkulevyn jäähtyä ja leikkaa se sitten kahtia. Nosta toinen levy tarjoiluastialle.

 

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata Fudge-palat mikrossa välillä sekoittaen. Lisää sen verran kermavaahtoa, että Fudgeseos muistuttaa paksua kinuskikastiketta. Anna jäähtyä täysin ja lisää sitten loppu kermavaahto. Levitä täyte pohjalevylle ja nosta toinen kakkulevy päälle.