1964517.jpg

Ensinnäkin täytyy sanoa, että tämä kakku maistuu paremmalta miltä näyttää. Kakku on juuri sopivan kosteaa sisältä. Kuorrutus on oma sovellus. Minttukrokanttisuklaa sopii tosi hyvin tähän muutenkin mintunmakuiseen kakkuun. Kuorrute on pehmeää, joten sen leikkaaminen on vaivatonta. Kakku kohosi keskeltä enemmän kuin reunoilta. Halutessaan kummun voi leikata veitsellä tasaiseksi. Tässäpä siis hyvä suklaakakun ohje. Ei muuta kun kokeilemaan. Ohje löytyy mm. täältä.


5 dl (325 g) vehnäjauhoja

3 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

4 rkl tummaa kaakaojauhetta

150g sulatettua voita

2 dl bulgarian jogurttia

1 pussi (140 g) Pätkiksiä

3 munaa

Sekoita kuivat aineet keskenään leivontakulhossa.

Sulata rasva mirkossa toisessa kulhossa ja lisää paloitellut Pätkikset kuuman rasvan joukkoon, sekoita huolella.

Lisää rasvan sekaan jogurtti/kermaviili ja munat. Lisää vielä kuivat aineet ja sekoita huolellisesti - ei tarvitse vatkata.

Laita taikina rasvattuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan tai irtopohjavuokaan ja paista n. 45 min 175 asteessa.

 

Kuorrutus:

1 dl Flora vispiä

200 g minttukrokanttisuklaata

Vaahdota Flora vispi.

Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä.

Kääntele varovasti vaahdotettua Flora vispiä suklaan joukkoon pienissä erissä.

Levitä jäähtyneen kakun pinnalle.