1692861.jpg
Biscoteissa on se periaate, että ensin pellille laitetaan kasa taikinaa, joka paistetaan. Sitten taikinapötköstä leikataan halutun vahvuisia siipaleita, jotka kuivatetaan uunissa rapsakoiksi. Aika neutraalin makuisia keksejä, varsinkin ilman suklaakuorrutetta. Näihinhän tulee suhteessa enemmän munia, kuin tavallisiin pikkuleipiin.


Mantelibiscotti

165 g voita

175 g (2 dl) sokeria

3 munaa

vanilja-aromia

375 g (5 ¾ dl) vehnäjauhoja

ripaus suolaa

1 tl leivinjauhetta

100 manteleita, karkeana rouheena

Vaahdota voi ja sokeria, lisää munat joukkoon yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää vanilja-aromi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti voivaahtoon manteleiden kanssa. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele pellille (jauhoja apuna käyttäen) kaksi noin 7 cm leveää ja 30 cm pitkää taikinatankoa. Paista 165 asteessa noin 25 – 30 minuuttia. Ota pois uunista, anna jäähtyä hetki ja leikkaa taikinasta ohuita noin 1 cm siivuja. Laita siivut takaisin pellille ja paista noin 5 minuuttia. Ota pois uunista ja käännä siivut toisinpäin. Paista jälleen 5 minuuttia tai kunnes keksit ovat saaneet hieman väriä. Ota pois uunista ja anna jäähtyä.

Kuorrutus:

200 g suklaata

1 rkl auringonkukkaöljyä

Sulata suklaa mikrossa ja sekoita joukkoon auringonkukkaöljy. Dippaa biscottien toinen pää suklaaseen. Anna kovettua kylmässä.