Jäätelöleivonnaisten sarja jatkuu. Jos edelliset olivat puffet-jäljitelmiä niin nämä muistuttavat sitten jäätelöveneitä. Murotaikinakuppi jonka sisälle on pyöräytetty jätskipallo ja lopuksi kuorrutettu vielä suklaalla. Käytin näihin omaa suosikkijäätelöani eli Valion Suklaanougatia.
Kuorrutetut jäätelökupit
Pohja:
200 g voita
1 dl sokeria
1 muna
300 g vehnäjauhoja
Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna vatkaten. Nypi vehnäjauhot nopeasti sormenpäillä voivaahdon kanssa sekaisin. Älä vaivaa liikaa, jottei taikinaan muodostu sitkoa. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä viileässä noin tunti. Kaulitse taikina ohueksi levyksi. Ota siitä pyöreällä muotilla paloja. Painele palat muffinivuoan syvennyksiin. Taikinaa jää jonkin verran yli. Loput voi paistaa kekseiksi. Asettele taikinoiden päälle paperiset muffinivuoat. Paista 200 asteessa, kunnes kuppien reunat ovat ottaneet hieman väriä. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
Täyte:
noin litra jäätelöä
Pyöritä jäätelöstä palloja, jotka painelet varovasti taikinakuppien sisään. Laita välittömästi pakastimeen.
Kuorrute
250 g suklaata
1 rkl auringonkukkaöljyä
Sulata suklaa ja sekoita joukkoon öljy. Dippaa jäätelökuppien pallo-osa suklaaseen, anna ylimääräisen suklaan valua pois. Laita heti päkastimeen.
Kommentit