1716707.jpg
Tämän kakun reseptin tempaisin ihan omasta päästäni. Pohja on ihan perus keksimurupohja. Sen päällä on itse keitetty kinuski, jonka sekaan on laitettu banaania ja pekaanipähkinöitä. Kinuskiseoksen päällä on Flora vispiä, johon on sekoitettu hasselpähkinäsuklaalevitettä (huh huh kun on pitkä sana). Maku oli ihan hyvä. Banaani, kinuski ja pekaanit yhdessä toimivat mainiosti.

Kinuski-banaanikakku

Pohja:

300 g Dominon tyyppisiä täytekeksejä, hienoksi jauhettuna

60 g voisulaa

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Sekoita keksit ja voisula keskenään. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkappiin kovettumaan.

 

Täyte I:

½ dl Flora vispiä

25 g voita

80 g (1 dl) fariinisokeria

25 g (½ dl) pekaanipähkinöitä, rouhittuna

3-4 banaania, ohuina viipaleina

Sekoita Flora vispi, voi ja fariinisokeri kattilassa. Keitä keskilämmöllä, kunnes seos sakenee ja muistuttaa kinuskia. Sekoita kulhossa banaanit ja pekaanipähkinät, kaada kinuski niiden päälle ja sekoita. Levitä seos tasaisesti keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin viilenemään.

 

Täyte II:

125 g hasselpähkinäsuklaalevitettä (esim. Nutella)

2 dl Flora vispiä

Ota hasselpähkinäsuklaalevite hyvissä ajoin huoneenlämpöön, jotta se on tarpeeksi pehmeää. Vaahdota Flora vispi ja kääntele se pienissä erissä suklaalevitteen joukkoon. Levitä vaahto banaani-kinuskiseoksen päälle ja korisle esim. keksinmurusilla.