Tämän kakun reseptin tempaisin ihan omasta päästäni. Pohja on ihan perus keksimurupohja. Sen päällä on itse keitetty kinuski, jonka sekaan on laitettu banaania ja pekaanipähkinöitä. Kinuskiseoksen päällä on Flora vispiä, johon on sekoitettu hasselpähkinäsuklaalevitettä (huh huh kun on pitkä sana). Maku oli ihan hyvä. Banaani, kinuski ja pekaanit yhdessä toimivat mainiosti.
Kinuski-banaanikakku
Pohja:
300 g Dominon tyyppisiä täytekeksejä, hienoksi jauhettuna
60 g voisulaa
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Sekoita keksit ja voisula keskenään. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkappiin kovettumaan.
Täyte I:
½ dl Flora vispiä
25 g voita
80 g (1 dl) fariinisokeria
25 g (½ dl) pekaanipähkinöitä, rouhittuna
3-4 banaania, ohuina viipaleina
Sekoita Flora vispi, voi ja fariinisokeri kattilassa. Keitä keskilämmöllä, kunnes seos sakenee ja muistuttaa kinuskia. Sekoita kulhossa banaanit ja pekaanipähkinät, kaada kinuski niiden päälle ja sekoita. Levitä seos tasaisesti keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin viilenemään.
Täyte II:
125 g hasselpähkinäsuklaalevitettä (esim. Nutella)
2 dl Flora vispiä
Ota hasselpähkinäsuklaalevite hyvissä ajoin huoneenlämpöön, jotta se on tarpeeksi pehmeää. Vaahdota Flora vispi ja kääntele se pienissä erissä suklaalevitteen joukkoon. Levitä vaahto banaani-kinuskiseoksen päälle ja korisle esim. keksinmurusilla.
Kommentit