1670667.jpg

Maapähkinäleivonnaisten lista pitenee taas yhdellä reseptillä. Tämä kakku muistuttaa koostumukseltaan moussekakkua, vaikkei tähän liivatetta tulekaan. Täyte kyllä kovettuu tarpeeksi jämäkäksi ilmankin. Maapähkinätäyte ei ole kovin makeaa, sen maku muistuttaa  hieman snickersin makua. Pohjakin on tavanomaisesta poikkeava, ei siis tavallinen keksimuru-rasva kombinaatio. Pohjan koostumuksesta sen verran, että se on hieman kovahko, mutta maku on sitäkin parempi. Suosittelen kokeilemaan.


Maapähkinä-moussekakku


Suklaavohvelipohja:

115 g suklaata, rouhittuna

55 g voita, kuutioina

230 g suklaavohvelipaloja (Fanipalojen tyyppisiä), hienoksi rouhittuna

 

Maapähkinävoitäyte:

200 g tuorejuustoa, pehmennettynä

vajaa 2 ½ dl (250 g) maapähkinälevitettä

1 ¼ dl sokeria

vanilja-aromia

2 ½ dl kermaa

1 ½ dl suolattuja maapähkinöitä, rouhittuna

Suklaakuorrutus:

150 g suklaata rouhittuna

¾ dl kermaa

Valmista suklaavohvelipohja:

Laita suklaa ja voi mikron kestävään kulhoon ja sulata puolella teholla, välillä sekoittaen. Sekoita suklaaseoksen joukkoon suklaavohvelikeksirouhe. Painele keksiseos halk.24 cm vuoan pohjalle ja reunoille. Jos pohja tuntuu liian löysältä, laita jääkaappiin kovettumaan hetkeksi, niin reunoille paineleminen helpottuu.

Valmista maapähkinätäyte:

Vatkaa tuorejuusto, maapähkinälevite, sokeri ja vanilja sähkövatkaimella sekaisin. Vaahdota kerma toisessa kulhossa jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto kolmessa erässä muun täytteen joukkoon. Sekoita joukkoon myös maapähkinät, mutta jätä ½ dl pähkinöistä sivuun koristelua varten. Kaada täyte vohvelipohjan päälle, tasoita pinta ja laita kylmään kiinteytymään pariksi tunniksi.

Valmista suklaakuorrutus:

Laita suklaa ja kerma mikroa kestävään kulhoon. Kuumenna mikrossa puolella teholla välillä sekoittaen, kunnes suklaa sulaa kerman joukkoon. Kaada maapähkinätäytteen päälle ja ripottele pinnalle loput suolapähkinät.