1462107.jpg

Karamellikastiketta, pekaanipähkinöitä ja suklaata yhdistelevä keksiohje löytyi Amerikkalaisilta leivontasivuilta. Täytyy todeta, että nämä vievät kyllä kielen mennessään. Maku on hiukan sama kuin itsetehdyssä Raiderissa (nyk.Twix). Jos olet perso makealle niin tässä on kyllä semmoinen ohje, jota suosittelen testaamaan. Et tule pettymään.

Karamelli-suklaa-pekaanipalat (Caramel Chocolate Pecan Bars)

                     

* Pohjan ainekset:

    * 4,8 dl (310 g)vehnäjauhoja

    * 2,4 dl (180g) tiukasti mitattua fariinisokeria

    * 1,2 dl (110 g) pehmeää voita

    * 2,4 dl (115 g)pecaanipähkinöitä rouheena

  

* Karamellikerroksen ainekset:

    * 1,6 dl (145 g) voita

    * 1,2 dl (90 g) tiukasti mitattua fariinisokeria

    * 2,4 dl (170 g) puolimakeaa suklaata murskattuna (tummaa suklaata)

 

 

Ohjeet:

 

   1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki pohjan ainekset paitsi pekaanipähkinät, suuressa kulhossa. Vatkaa keskinopeudella, kunnes seos muistuuttaa hienoa murusta.

   2. Painele rasvaamattoman uunipannun pohjalle(vuoraa leivinpaperilla), pannun koko 33x22cm. Asettele pekaanipähkinät tasaisesti paistamattoman pohjan päälle.

   3. Sekoita 145 g voita ja 90 g fariinisokeria pannussa tai teflonkattilassa. Keitä keskilämmöllä, hämmentäen jatkuvasti, kunnes koko pinta seoksesta alkaa kiehua/keittyä. Keitä minuutti koko ajan sekoittaen. Kaada tasaisesti pekaanipähkinöiden ja taikinan päälle.

   4. Paista 18-22 minuuttia tai kunnes koko karamellikerros on kuplivaa.(ÄLÄ PAISTA LIIKAA.) Ota pois uunista. Sirottele välittömästi päälle sukklaamurska (jos suklaa ei sula, käytä uunissa). Anna suklaan sulata 2-3 minuuttia. Kieritä suklaa marmorimaiseksi.

   5.Jäähdytä täysin. Leikkaa palasiksi

http://www.grouprecipes.com/38265/caramel-chocolate-pecan-bars.html