Tämmöisiä herkkukeksejä tekaisin viikonloppuna. Ovat todella hyviä ja mureita. Täytteeseen tuleva kaupan suklaalevite on kyllä tosi hyvää ja siitä saa helpon täytevaihtoehdon pikkuleipiin. Minä käytin Euroshopperin hasselpähkinäsuklaalevitettä. Suklaakuorrute kruunaa vielä koko suklaisen makuharmonian. Kokeilkaa siis ihmeessä.
Suklaatäytekeksit
Pohja:
200 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota margariini ja sokeri, lisää muna vatkaten. Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuvat aineet. Laita taikina jääkaappiin kovettumaan. Kauli kovettuneesta taikinasta ohut levy ja ota siitä pyöreällä muotilla pikkuleipiä. Paista 180 asteessa.
Täyte:
Kaupan suklaalevitettä
Sivele jäähtyneiden keksien pinnalle suklaalevitettä ja paina toinen keksi päälle.
Kuorrute:
250 tummaa suklaata
½ dl öljyä
Sulata suklaa ja lisää joukkoon öljy, sekoita kunnes seos on tasaista. Kasta pikkuleivät suklaaseokseen ja pyörittele halutessasi nonparelleissa.
Kommentit